Politica de cookies si confidentialitatea datelor

POLITICA DE COOKIES

Incepand cu intrarea in vigoare a Regulamentului European 2016/679 privind protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (GDPR), vizitatorii site-urilor web au dreptul sa fie informati in mod specific si la zi despre toate datele care sunt colectate despre ei, scopul colectarii ca si despre unde si cui sunt transmise aceste date.

Site-urile web apartinand Compania Europeana de Despabubiri SRL folosesc cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. “Cookie”-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizatorii de Internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala). “Cookie”-urile, pe baza informatiilor pe care le aduna despre utilizatori, ii ajuta pe detinatorii de site-uri sa isi eficientizeze produsul astfel incat acesta sa fie cat mai usor accesat de catre utilizatori si de asemenea, cresc gradul de eficienta a publicitatii online.

Cookie (“browser cookie” sau “HTTP cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care este stocat pe orice terminal cu acces la Internet (computer, telefon mobil, tableta etc.) si este instalat prin solicitarea emisa de un web-server unui browser (ex: Firefox, Chrome).

Noile reguli impuse de GDPR au un impact direct si asupra politicii noastre cookie, pe care o actualizam cu aceasta ocazie.

Prin aceasta politica intentionam sa va informam despre:

  • Ce tip de cookie-uri exista pe site-urile noastre,
  • Cat timp persista acestea in browser-ele vizitatorilor,
  • Ce date urmaresc aceste cookie-uri,
  • Care este scopul final al acestor cookie-uri (functionalitate, preferinte, statistici, marketing etc.),
  • Unde sunt trimise datele si cu cine sunt partajate,
  • Cum se poate refuza utilizarea cookie-urilor si cum se pot schimba ulterior setarile browser-elor legate de cookie-uri.

Regulamentul GDPR permite stocarea de cookie-uri pe echipamentele dumneavoastra daca sunt strict necesare pentru buna functionarea a siteului web. Acest site web foloseste diferite tipuri de cookie-uri. Anumite cookie-uri sunt instalate de catre terti. Va puteti modifica sau retrage in orice moment consimtamantul dat in Politica de cookie.

Puteti afla mai multe despre modul in care prelucram datele dumneavoastra personale si despre cum ne puteti contacta din Politica de Confidentialitate.

În cazul in care doriti o setare mai granulara a cookie-urilor, acest lucru se poate face din setarile browser-ului. Toate browser-ele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browser-ului web.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare sau puteti folosi optiunea “ajutor” a browser-ului pentru mai multe detalii:

Pentru a sti tot ce trebuie despre cookie-uri, inclusiv cum le puteti sterge de pe calculatorul sau dispozitivul dumneavoastra, va rugam sa accesati: https://www.cookiebot.com/en/internet-cookies/

 

Marketing (18)

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmari pe utilizatori de la un site la altul. Intentia este de a afisa anunturi relevante si antrenante pentru utilizatorii individuali, asadar ele sunt mai valoroase pentru agentiile de publicitate si partile terte care se ocupa de publicitate.

Declaratie cookie-uri actualizata ultima oara in data de 25.07.2019 by Cookiebot:

Denumire Furnizor Scop Expirare Tip
1P_JAR google.com Collects information on visitor behaviour on multiple websites. This information is used on the website, in order to optimize the relevance of advertisement. 29 zile HTTP Cookie
CGIC google.com In waiting. 179 zile HTTP Cookie
IDE doubleclick.net Used by Google DoubleClick to register and report the website user’s actions after viewing or clicking one of the advertiser’s ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user. 1 an HTTP Cookie
NID google.com Registers a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads. 6 luni HTTP Cookie
rc::c google.com Used in context with video-advertisement. The cookie limits the number of times a visitor is shown the same advertisement-content. The cookie is also used to ensure relevance of the video-advertisement to the specific visitor. Session HTML Local Storage
test_cookie doubleclick.net Used to check if the user’s browser supports cookies. 1 zi HTTP Cookie

Acest site utilizeaza cookie-uri.

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Compania Europeana de Despabubiri SRL a actualizat Politica de confidentialitate si Politica de cookies pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru, te rugam sa citesti cele doua politici. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Setarile cookie pot fi modificate oricand, urmand indicatiile din Politica de Cookie.

Legea stipuleaza ca putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs., in cazul in care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.

Acest site utilizeaza diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de catre servicii parti terte care apar pe paginile noastre.
Puteti, in orice moment, sa modificati sau sa va retrageti acordul din Declaratia privind modulele cookie de pe website-ul nostru.
Consimtamantul dvs. se aplica urmatoarelor domenii: https://despagubirizbor.ro

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE PRIVIND UTILIZAREA DATELOR PERSONALE

SC Compania Europeana de Despabubiri SRL (denumita iin continuare „Compania Europeana de Despabubiri”), persoana juridica romana, cu sediul iin Craiova, B-dul. Decebal Nr. 46,  iinregistrata la Registrul Comerttului sub nr. J16/1305/2013, cod unic de iinregistrare CUI 32133447, va transmitem aceasta Politica de Confidentialitate pentru a va explica modul iin care prelucram si protejam datele cu caracter personal.

Cui se aplica aceasta Nota de Informare?
Prezenta Nota de informare se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal ale:

  • Partenerilor nostri contractuali precum furnizori, clienti („Parteneri comerciali”);
  • Vizitatorilor si utilizatorilor site-ului nostru https://despagubirizbor.ro  („Utilizatori”);

Ce date colectam despre dumneavoastra?
Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

  • Din informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularului din pagina de Contact de pe site-ul nostru;
  • Prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau în orice alta modalitate.

Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa de e-mail si numarul de telefon, compania, precum si alte informatii, dupa caz.

rin activitatea desfasurata pe site, nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (i.e. informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului iin care:

  • Suntem obligati sa facem acest lucru prin lege; si/sau
  • In cazul iin care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit iin mod separat.

In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu site-ul https://despagubirizbor.ro sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau iin orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim, cu exceptia cazului iin care ati facut aceste date publice (de exemplu, iintr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz iin care vom sterge aceste date de pe site-ul  https://despagubirizbor.ro numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram.

De fiecare data cand vizitati site-ul https://despagubirizbor.ro, colectam automat urmatoarele date:

  • Date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil; aceste date sunt colectate si prelucrate iin numele nostru, prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti si puteti gasi mai multe informati despre acest lucru la adresa Politica privind utilizarea fisierelor cookie
  • Date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include date despre URL, secventa de clicuri catre, prin si de la site-ul https://despagubirizbor.ro  (inclusiv data si ora), informatile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat pe site.

In cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatile relevante despre prelucrarea acestora cat mai curand posibil, dar nu mai tarziu de o luna de la obtinerea datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Care sunt scopurile prelucrari datelor cu caracter personal si care este temeiul juridic al prelucrari?
Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele cazuri:

  • Atunci cand trebuie sa intreprindem masurile necesare pentru a incheia un contract cu dumneavoastra;
  • Atunci cand trebuie sa executam un contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra;
  • Atunci cand trebuie sa respectam o obligatie legala (i.e. legile aplicabile in relatile de munca, contabilitate, audit);
  • Atunci cand este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei terte parti)
  • Si pentru interesele dumneavoastra (i.e. pentru detectarea si prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securitati IT si a retelei informatice), cu exceptia cazului in care drepturile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de aceste interese;
  • În cazul in care este necesar pentru interesul public sau in scopuri oficiale.

Prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative si operationale, cum ar fi:

  • Pentru a ne asigura de prezentarea continutului in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra;
  • Pentru a imbunatati site-ul https://despagubirizbor.ro, inclusiv functionalitatea acestuia;
  • Pentru administrarea site-ului https://despagubirizbor.ro;
  • Pentru operatiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare, cercetare, statistica si de cercetare;
  • Pentru a pastra site-ul https://despagubirizbor.ro in conditi de siguranta;
  • Pentru publicitate si marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel incat sa oferim un continut, inclusiv un continut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru dumneavoastra.

IIn unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra (i.e. in cazuri de publicitate si marketing). În aceste cazuri, va vom solicita separate consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, va puteti retrage consimtamantul. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrari care a avut loc inainte de retragerea acestuia.

Atunci cand solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligati legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatile contractuale sau sa respectam obligatile legale ce ne sunt impuse. În toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul posibilei exercitari a drepturilor sau a reclamatilor noastre impotriva dumneavoastra in vitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, find necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigi.

Concret, vom folosi informatile dumneavoastra cu caracter personal astfel:

Utilizatori si clienți:

In scopul furnizari servicilor, a livrari de bunuri si efectuari platilor iin baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare.

Aceasta prelucrare se bazeaza pe:

  • Executarea unui contract la care Utilizatori (in special clientii) sunt parte, sau
  • O obligatie legala care ne este impusa.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre bunuri sau servicii care consideram ca va intereseaza. Daca sunteti un client existent, va vom contacta numai prin e- mail, cu informatii despre bunuri si servicii similare cu cele care au facut obiectul unei vanzari anterioare.

Daca sunteti un client nou, va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele iin acest fel, bifati caseta corespunzatoare din formularul prin care colectam datele dumneavoastra formularul de Contact in contul de utilizator. Nu vom transmite datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti, iin scopuri de marketing, fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.

Putem, de asemenea, sa va folosim datele cu caracter personal pentru a masura sau a intelege continutul preferat legat produsele noastre; si pentru a face sugestii si recomandari dumneavoastra si altor Utilizatori ai site-ului nostru despre produse care ar putea sa va intereseze pe dumneavoastra sau pe acestia.

Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul legitim al Compania Europeana de Despabubiri.

Cui transmitem datele cu caracter personal?
Compania Europeana de Despabubiri nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dvs. cu caracter personal. În cadrul Compania Europeana de Despabubiri, membrii personalului care folosesc datele dumneavoastra cu caracter personal sunt supusi unor obligatii de confidentialitate cu privire la datele cu caracter personal. Membrii personalului Compania Europeana de Despabubiri au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai pe baza instructiunilor comunicate de Compania Europeana de Despabubiri, in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Masuri tehnice si organizatorice adecvate sunt luate pentru protectia datelor cu caracter personal. Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosiri gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru. Compania Europeana de Despabubiri nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea nu raspundem pentru erorile in securitatea serverului care gazduieste site-ul.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale, autoritatilor fiscale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a conditiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terte parti) in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti, astfel:

  • Catre parteneri de afaceri, furnizori si subcontractanti pentru executarea tuturor contractelor pe care le incheiem cu dumneavoastra, in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dumneavoastraa
  • Pentru livrarea precomenzilor, catre companiile specializate in servicii de curierat
  • Catre furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic Companiei pentru suport IT, de securitate si resurse comerciale;
  • Catre consultanti externi (i.e. avocati, contabili, auditori), in scopuri specifice, atunci cand este necesar

Compania Europeana de Despabubiri efecuteaza o evaluare prealabila adecvata in selectarea tertelor parti furnizori de servicii si impune acestor furnizori de servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate in vederea protejarii datelor cu caracter personal si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor specificate de Compania Europeana de Despabubiri. Furnizorii de servicii vor avea dreptul sa utilizeze subcontractanti iin furnizarea serviciilor catre Compania Europeana de Despabubiri, cu conditia ca fiecare subcontractant sa respecte aceleasi obligatii de protectie a datelor ca si furnizorii de servicii.

Care este perioada de pastrare a datelor cu caracter personal?
Vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Politicaa sau pentru perioada impusa de legislatia nationala aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

In cazul in care sunteti Client va vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra.

In cazul iin care avem o relatie cu dumneavoastra iin calitate de Partener vom continua sa pastram aceste date cu caracter personal pana la iincetarea relatiei noastre si pentru perioada minima de pastrare impusa de lege.

In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevazuta prin consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care va retrageti sau limitati consimtamantul inainte de expirarea acestei perioade. În astfel de cazuri, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective in scopurile relevante, sub rezerva oricarei obligatii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal si/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal in scopul exercitarii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Stocarea datelor personale și transferul datelor personale în afara țării
Site-ul https://despagubirizbor.ro este administrat si intretinut de Compania Europeana de Despabubiri si gazduit de serverele companiei.

Intentionam sa nu transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara SEE daca nu exista protectii adecvate, incluzand:

  • O decizie privind caracterul adecvat emisa de Comisia Europeana cu privire la tara sau tarile de destinatie;
  • O certificare „scut de confidentialitate”;
  • Reguli corporatiste obligatorii corespunzatoare;
  • Un cod de conduita aprobat, impreuna cu angajamentele obligatorii si executorii ale operatorului de date sau persoanei iimputernicite de catre operatorul de date din tara aflata in afara UE si SEE;
  • Un mecanism de certificare aprobat, impreuna cu angajamentul obligatoriu si executoriu al operatorului de date sau al persoanei imputernicite de catre operatorul de date intr-o tara din afara UE si SEE de a aplica garantiile corespunzatoare; sau
  • Clauze contractuale standard UE aprobate de Comisia Europeana.

Ce drepturi aveti?
Aveti urmatoarele drepturi conform legislatiei in domeniu:

  • Dreptul de va confirma daca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, si de a va furniza o copie a datelor dumneavoastra cu caracter personal;
  • Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal prelucrate de website-ul https://despagubirizbor.ro;
  • Dreptul de a solicita restrictionarea datelor personale de procesare de catre website-ul https://despagubirizbor.ro;
  • Dreptul de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal de catre website-ul https://despagubirizbor.ro (de exemplu utilizarea prelucrarii in scopuri de marketing direct);
  • Dreptul de a solicita portabilitatea datelor cu caracter personal;
  • Dreptul de a va retrage consimtamantul, in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestui, in cazul in care se aplica;
  • Dreptul de a depune o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Va rugam sa aveti in vedere faptul ca drepturile dumneavoastra descrise mai sus pot fi limitate in anumite situatii si fac obiectul legilor si reglementarilor aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal. De exemplu, dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi limitat in cazul in care putem demonstra ca avem motive legitime convingatoare pentru a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal care prevaleaza fata de interesele dumneavoastra. Va trebui sa va dovediti identitatea si sa ne oferiti alte detalii care sa ne ajute sa raspundem cererii dumneavoastra.

Nu vom percepe o taxa pentru a raspunde cererii dumneavoastra cu exceptia cazului in care acest lucru este permis de lege si, in cazul in care se percepe o astfel de taxa, aceasta va fi rezonabila si proportionala cu cererea dumneavoastra.

Securitatea datelor cu caracter personal
Pastram datele dumneavoastra cu caracter personal pe serverele companiei Compania Europeana de Despabubiri, aflate pe teritoriul Romaniei.

Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, cu scopul de a proteja datele cu caracter personal si de a impiedica accesul neautorizat la acestea. Am intrat in relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire si aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal.

Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi facem tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta 100% securitatea datelor dumneavoastra transmise pe site-ul nostru; orice transmisie de date personale se face pe propriul dumneavoastra risc. Dupa ce primim datele dumneavoastra, vom folosi proceduri stricte de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat.

Fișierele de tip cookies
Site-ul https://despagubirizbor.ro utilizeaza fisiere de tip Cookie pentru a va oferi o experienta mai buna atunci cand navigati pe siteul nostru. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe site sau prin setarile din browserul dumneavoastra.

Contact
Daca aveti intrebari sau neclaritati cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre site-ul https://despagubirizbor.ro, daca doriti sa va exercitati unul sau mai multe din drepturile ce va revin, ne puteti contacta.

Va rugam sa nu divulgati date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informatii legate de originea rasiala sau etnica, de opinii politice, de convingeri religioase sau de alta natura, de sanatate sau de apartenenta la un sindicat), numere de asigurare sociala atunci cand ne contactati.

Nota: Putem actualiza periodic aceasta Politica si va vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe site-ul https://despagubirizbor.ro. Va rugam sa consultati periodic pagina dedicata Politicii de Confidentialitate pentru a fi la curent nu noile modificari.